Drieluik lezing; Voeding als Medicijn

Locatie
De Brink

Data
Vrijdagavond  23 jan, 30 jan en 13 feb 2025

Tijdstip
20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur

Zaal
Schilderwerken de Boerzaal 2

Entreeprijs
€ 15,00 per persoon (inclusief 1x koffie/thee)

Tickets

Lezing 1: Ziekmakende suikers, zijn hier te bestellen.

Lezing 2: Vetten? Vet gezond, zijn hier te bestellen.

Lezing 3: Zout is goud! En wat eet ik dan? Zijn hier te bestellen.

Info
Cursuscoördinator: Ina van der Hulst

Meer informatie vind u verder op deze pagina.

Drieluik lezing; Voeding als Medicijn

De lezingen zijn zoveel mogelijk gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Donderdag 23 januari 2025: Ziekmakende Suikers!

  • 90% van alle hart- en vaatziekten en diabetes type 2 wordt veroorzaakt door de verkeerde leefstijl: het eten van geraffineerde suikers en transvetten.
  • Voorkom diabetes, hart- en vaatziekten, huidklachten, overgangsklachten
    reuma, ADHD, kanker, etc. door suikers en transvetten te laten staan.
  • Welke vitamines en mineralen hebben we nodig?
  • Waar zit geraffineerd suiker allemaal in? Leer etiketten lezen.
  • Wat kan ik als alternatief voor suiker nemen? 

Donderdag 30 januari 2025: Vetten? Vet gezond!

  • Verzadigd vet is niet slecht, maar gezond!
  • Op uw boterham hoort roomboter en geen halvarine of margarine.
  • Wat is er mis met vis en visoliecapsules?
  • Het belang van een gezonde darmflora.
  • Natuurlijke methoden om hoge bloeddruk te behandelen.
  • Is cholesterolmedicatie te voorkomen?

Donderdag 13 februari 2025: Zout is goud! En wat eet ik dan?

  • Minder zout gebruiken? Misschien juist wel meer! Echter ongeraffineerd.
  • Keltisch zeezout, ons mineralenbron.
  • Ontgiften? Van groot belang!
  • Wat zijn AGE’s? Als je voedsel verkeerd bereidt, word je sneller oud!
  • Darmfloratherapie: de darmen weer in evenwicht brengen. Wat voor onderzoeken vinden er plaats en hoe ziet zo’n traject er uit.
  • Samenvatting: basisprincipes van gezonde voeding.
  • Hoe ga ik voortaan eten, suggesties voor ontbijt, lunch en diner.
  • Extra gelegenheid voor het stellen van vragen.

Interesse in maar 1 of 2 avonden? De lezingen zijn prima afzonderlijk te volgen. 

Info bij cursuscoördinator Ina van der Hulst

Maaike van Stralen heeft een eigen praktijk in de Complementaire Geneeskunde, A Healthy Base genaamd,  waarbij ze een aanvulling wilt zijn op de reguliere geneeskunde. Maaike krijgt de categorie patiënten die al jaren rondlopen met hun medische klachten en maar nergens een antwoord vinden. Heel vaak ligt de oorzaak in een verstoord microbioom (= darmflora). Aan de hand van een microbioomanalyse wordt de darmflora weer in balans gebracht en verdwijnen de klachten in 90% van de gevallen. De basis van deze behandeling is een juist voedingspatroon en leefstijl.
Maaike is tevens werkzaam als Physician Assistant Huisartsgeneeskunde op een Huisartsenpost